Свалявська міська рада

Закарпатської області

Створення центрів професійного розвитку педагогічних працівників у громадах – важливий крок на шляху до покращення якості освіти

Дата: 16.04.2021 11:20
Кількість переглядів: 605

Фото без опису

Створення центрів професійного розвитку педагогічних працівників у громадах – важливий крок на шляху до покращення якості освіти

????В управлінні Державної служби якості освіти у Закарпатській області провели онлайн вебінар для голів міських, селищних та сільських рад, керівників органів управління освіти, директорів КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» на тему «Створення центрів професійного розвитку педагогічних працівників у громадах», «Всеукраїнська школа онлайн. Мета, проєкти та перспективи, практичні поради та кейси».

????Захід розпочався з вітального слова начальниці управління Державної служби якості освіти Марії Сігетій, котра закцентувала увагу присутніх на важливості та актуальності проблеми створення в регіоні центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

????Продовжила вебінар докторка педагогічних наук, начальниця сектору професійного розвитку працівників Державної установи «Український інститут розвитку освіти» Ірена Андрощук, котра презентувала матеріали про роль взаємодії центрів професійного розвитку педагогічних працівників із засновниками, начальниками органів управлінь освітою, працівниками суб'єктів підвищення кваліфікації (зокрема ОІППО), педагогічними працівниками закладів освіти, ІРЦ, ДСЯО.

????Анна Сидорук операційна директорка ГС «Освіторія» ознайомила присутніх із платформою "Всеукраїнська школа онлайн", її можливостями і перспективами розвитку. Наразі нею користуються понад 150 000 осіб з 103 країн світу. На платформі представлена програма для учнів 5-11 класів, зокрема понад 1500 уроків із 18 предметів.

????Про алгоритм створення центру, його фінансування, процес реєстраціі, візію та освітню траєкторію розповіла начальниця міського управління освітою Мукачівської міської ради Катерина Кришинець-Андялошій.

????Завершився вебінар виступом директорки КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ужгородської міської ради» Ірини Даньків, яка презентувала матеріал на тему «Трикутник партнерства – запорука успіху» і розповіла про напрацювання установи, яку очолює.

????Наприкінці онлайн заходу начальниця відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти управління Служби Ельвіра Лесишин, котра організувала вебінар, окреслила майбутні плани щодо взаємодії з головами міських, селищних та сільських рад, керівниками органів управління освіти та зазначила, що подібні онлайн заходи необхідні для обміну досвідом і думками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь