Свалявська міська рада

Закарпатської області

До уваги жителів Свалявської територіальної громади

Дата: 07.07.2021 08:10
Кількість переглядів: 1886

Обласний будинок дитини надаватиме реабілітаційні послуги дітям, які проживають у сім'ях, мають встановлену інвалідність і потребують лікувальних (реабілітаційних) заходів.

Фото без опису

У 2021 році комунальне некомерційне підприємство «Обласний будинок дитини» Закарпатської обласної ради внесено до «Переліку реабілітаційних установ, закладів охорони здоров'я, які здійснюють заходи з реабілітації дітей з інвалідністю» згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року № 309 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю».

Доводимо до вашого відома, що на базі закладу з 15 липня 2021 року розпочинає свою роботу відділення медичної реабілітації для дітей, які проживають у сім'ях, мають встановлену інвалідність і потребують лікувальних (реабілітаційних) заходів. Відділення медичної реабілітації діє згідно з ліцензією МОЗ України № 1141 від 15.05.2020 року на провадження господарської діяльності з медичної практики. У відділенні надають послуги для дітей (Додаток №1) з інвалідністю віком від народження до 6-ти років, які проживають в Закарпатській області та інших регіонах України.

В закладі працює мультидисциплінарна команда висококваліфікованих спеціалістів (Додаток №2) з потужною реабілітаційною базою, яка дозволяє надавати реабілітаційні послуги щонайменше 10 дітям щоденно. Команда професіоналів надає послуги задля поліпшення функціонального стану дітей з інвалідністю.

Головний напрямок роботи закладу – це здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на коригування порушень розвитку дитини з інвалідністю та зменшення ризику поглиблення патології у дитини, навчання її основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток пізнавальних здібностей, корекція порушення мовного розвитку, когнітивних функцій, розвиток дрібної моторики, створення передумов для успішної інтеграції у суспільство.

Заклад забезпечує тимчасове амбулаторне перебування дітей, які мають відповідні медичні показання і потребують спеціальних умов для отримання ними комплексу реабілітаційних заходів.

Показання до лікування в закладі:

- Церебральні парези, паралічі, в т.ч. ДЦП, із збереженим інтелектом та розумовою відсталістю легкого та помірного ступеню;

- Наслідки перенесених запальних захворювань ЦНС без порушень функцій дихання, апалічний синдром;

- Наслідки цереброваскулярних хвороб без та з порушенням психіки, без та з порушенням функції тазових органів;

- Наслідки черепно-мозкових травм, травм спинного мозку з порушенням рухових функцій різного ступеню важкості без та з порушенням функцій тазових органів;

- Вроджені вади розвитку нервової системи без та з порушенням функцій тазових органів;

- Гідроцефалія компенсована та субкомпенсована без та з судомним синдромом;

- Епілептична хвороба з нечастими епілептичними нападами;

- Розлади психіки та поведінки;

- Аутизм;

- Затримка психомовленнєвого розвитку.

Діти поступають у приймально-діагностичне відділення разом із батьками або їх законними представниками для первинного огляду лікарем відділення. Наступний крок – до огляду дитини залучаються всі необхідні фахівці, командно вивчаючи ситуацію, враховуючи індивідуальні особливості кожного окремого пацієнта. І насамкінець – колегіально розробляється комплексна стратегія лікування (реабілітації).

Батьки, розпочинаючи отримувати кваліфіковану допомогу спеціалістів відділення, більш виважено приймають рішення про подальший освітній або реабілітаційний маршрут своєї дитини.

Діти мають можливість отримувати пости у формі кількох режимів залежно від бажання батьків та особливостей розвитку дитини.

Курс лікування (реабілітації) становить 21 календарний день.

Пацієнти отримують комплексну реабілітацію із застосуванням різноманітного обладнання, у тому числі високотехнологічного, та сучасних методик.

За концепцією комплексної стратегії лікування (реабілітації), яку розробляють на базі відділення медичної реабілітації, реалізується мета не лише відновлення фізичного здоров'я, а й становлення особистісного та соціального статусу вихованців.

В основу процесу комплексної стратегії лікування (реабілітації) покладено принцип організаційно-технологічного поєднання програм медичної, психологічної та соціально-педагогічної реабілітації.

Крім відділення медичної реабілітації в закладі функціонує цілодобове паліативне відділення, де діти з невиліковними прогресуючими захворюваннями мають можливість отримати послуги з паліативної допомоги. Потужність паліативного відділення – 4 ліжка.

Режим роботи відділення медичної реабілітації:

У відділенні медичної реабілітації встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями – субота та неділя, крім відділення цілодобового перебування.

Робота персоналу з обслуговування дітей (безпосередньо реабілітаційні послуги) розпочинається з 8.00 години і закінчується о 17.00 годині.

Адреса КИП «ОБД» ЗОР: 89300 м. Свалява вул. Б. Хмельницького,1

Контактний номер телефону для консультацій і попереднього запису: +380683621957.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь