Свалявська міська рада

Закарпатської області

Відбулась щорічна освітянська серпнева конференція керівників закладів освіти Свалявської територіальної громади

Дата: 31.08.2021 10:24
Кількість переглядів: 550

Фото без опису

30 серпня в приміщенні Свалявської міської ради в малому залі засідань відбулася щорічна освітянська серпнева конференція керівників закладів освіти Свалявської територіальної громади за участі міського голови Юрія Григи.

На конференцію були запрошені керівники закладів загальної середньої освіти, керівники закладів дошкільної освіти, заступник головного лікаря КНП «ЦПМСД» Свалявської міської ради з медичної частини Євгенія Фізер, в.о. начальника Свалявського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Сергій Черненко.

Проведення конференції полягає в тому, щоб визначити пріоритетні напрямки роботи щодо виконання державної та міської програм розвитку освіти, реалізації державної політики в системі дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, проаналізувати підсумки роботи за минулий навчальний рік, відзначити досягнення, позитивне в роботі педагогічних колективів, а разом із тим загострити увагу на помилках та упущеннях у роботі, намітити шляхи вирішення проблем, що стоять сьогодні перед освітянами.

Конференція розпочалася з вітальних слів міського голови Юрія Григи. «Дякую кожному керівнику за ваш внесок в освіту нашого міста. Особисто знаю, що ваша праця – дуже важлива та наполеглива, завжди намагаюсь підтримувати освітню сферу: садочки, школи та всі навчальні заклади. Адже ми розуміємо, що найкращі інвестиції в наше майбутнє – це інвестиції в наших діток. Тому ми безпосередньо стараємось виконувати цю важливу місію. Сьогодні в системі освіти відбуваються достатньо серйозні реформи і наше місто не є виключенням. Вже немає тої освіти, яка була 10, а якщо дивитися далі, то і 20 років тому. Звичайно сьогодні в освітній сфері вже нові підходи та тенденції. Потрібно підлаштовуватися під 21 століття. Впевнений, що всі ті виклики, які стоять перед нами, ми разом успішно пройдемо. Покладаюся на вашу мудрість, наполегливість та на ваш особистий досвід», - наголосив Юрій Грига та привітав освітян з новим навчальним роком, який вже розпочнеться наступного тижня. Особливою увагою і словами подяки міський голова відмітив ЗЗСО №4 та ЗЗСО №2, які в області потрапили  10-ку рейтингу загальноосвітніх шкіл Закарпатської області  за підсумками ЗНО 2021 року.

В.о. начальника відділу освіти, молоді, спорту та культури Свалявської міської ради – Євгенія Куля повідомила:- «Є серйозні ризики, що можуть завадити початку навчального процесу. За вимогами Кабміну в сфері освіти мають бути провакциновані не меньше 80% педагогічних працівників. На жаль цей показник на сьогодні значно меньший. Тому нам разом потрібно допрацювати над питанням вакцинації серед освітян, а також серед громадян міста вцілому. На своєму досвіді показати, що потрібно робити щеплення від коронавірусу. Адже в усьому світі проходить процес вакцинації – це наразі єдиний спосіб захистити себе та оточуючих від хвороби COVID-19. Наразі в Центрі Вакцинації наявна в повній мірі вакцина всіх видів. Новий навчальний рік нам потрібно починати в нових умовах епідеміологічної ситуації».

Проаналізували підсумки минулого навчального року та обговорили особливості організації освітнього процесу в 2021/2022 навчальному році.  Спілкувались про реалії та виклики Нової української школи – доповідала головний спеціаліст відділу Альона Куштан.

 Про особливості  процесу вакцинації освітян на запрошення відділу освіти, молоді, спорту та культури Свалявської міської ради – доповідала Євгенія Фізер - заступник головного лікаря КНП «ЦПМСД» Свалявської міської ради з медичної частини.

Окремим блоком розглянуто питання  шкільного харчування відповідно до нових норм - доповідав Черненко Сергій Іванович – в.о. начальника Свалявського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

 Акцентувалась увага на помилках та упущеннях у роботі, пошуку шляхів вирішення проблем, що стоять сьогодні перед освітянами громади, визначені також завдання на новий навчальний рік.

 Зберегти життя і здоров'я усіх учасників освітнього процесу - наше першочергове завдання сьогодні! Нехай новий навчальний рік стане роком професійних досягнень, особистих звершень освітян, а життя виставляє лише гарні оцінки!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь