Свалявська міська рада

Закарпатської області

Свалява.ВІДРОДЖЕННЯ: Другий громадський простір «Паркова зона по вулиці Київська»

Дата: 31.01.2022 13:58
Кількість переглядів: 2068

Фото без опису

Свалява.ВІДРОДЖЕННЯ: Другий громадський простір «Паркова зона по вулиці Київська»

 

Як ми вже повідомляли,  за ініціативи в.о. Свалявського міського голови Мирослави Скрипинець розпочалась робота по відродженню та повному оновленню міста. І першим важливим кроком у цьому напрямку є  створення загальної концепції паркових зон на території м. Свалява.

 

Запропонованим проектом передбачається проведення благоустрою шести паркових зон.

 

Головний принцип реконструкції територій, які закладений в цих всіх шести проектах – створення насамперед безпечного і зручного середовища, вільного простору, де можна відпочити та гарно провести час.

 

 

Другий громадський простір «Паркова зона по вулиці Київська»

 

Ця територія має стати родзинкою громади, яка буде приваблювати туристів, а також буде виділятися серед всіх існуючих. Це дасть можливість місту у майбутньому заробляти кошти на туризмі та урізноманітнити відпочинок самих мешканців.

 

Чому ми хочемо акцентувати увагу саме на цій ділянці? Тому що ця локація – перше, що бачать гості нашого міста, які приїжджають сюди на відпочинок чи у справах. Територія знаходиться перед залізничним вокзалом, тож очевидно, що перше враження складається з першого знайомства із містом. Ми хочемо і, впевнені, що у нас вдасться зробити так, щоб кожен, хто виходитиме з потяга, бачив перед собою затишну територію, комфортну і красиву.

 

 

Людина, яка прибуває до Сваляви, повинна мати змогу присісти, перепочити, випити смачної кави, дізнатись про туристичні фішки міста, придбати сувеніри, скористатись послугою wi-fi та, при потребі, замовити таксі.

 

 

Також ми враховуємо той факт, що в цьому районі знаходиться чимало багатоповерхівок, тож ми повинні подбати і про комфорт місцевих жителів. Тому в цій локації ми пропонуємо розмістити простір для відпочинку дітлахів, лавочки, де зможуть збиратися для бесід дорослі,  а також місце, де можна буде займатись спортом та активним відпочинком, з відповідним стріт-воркаут обладнанням. Впевнені, що молодим, та й не лише, людям це сподобається, адже останнім часом є позитивна динаміка в тому, що жителі повертаються до вуличного спорту. В багатьох містах є подібні майданчики, які повністю себе виправдовують.

 

Також багатьох хвилює питання малих архітектурних форм, які зараз розташовані на прилеглій до вокзалу території. Ми плануємо реорганізувати цей простір, тому з власниками МАФів будуть проведені переговори, аби досягти консенсусу, щоб і територія звільнилася, і підприємцям були надані зручні умови для роботи. Натомість на звільненій ділянці буде облаштовано парковку, що дасть змогу розвантажити рух по вулиці Київській та ліквідувати масове скупчення автомобілів, які часто утворюють затори та створюють небезпеку як для водіїв, так і для пішоходів.

 

Уся територія має бути вільною, комфортною, привабливою і використаною з користю для свалявчан.

 

 

Для реалізації цього проекту особливу увагу слід приділити плануванню парку на самому початку, щоб прорахувати де, як та які малі архітектурні форми будуть розташовані у майбутньому, адже паркова зона буде поповнюватись новими об'єктами щороку.

 

 

Нам важливо почути, що б хотіли бачити у парку мешканці Сваляви. Тому нагадуємо, що триває громадське обговорення проектузбір даних пропозицій (ідей, зауважень) щодо створення загальної концепції паркових зон на території м. Свалява, в період з 28.01.2022 по 28.02.2022 р.р. (пропозиції просимо надсилати на e-mailarch.svalyava@ukr.net).

 

Пропозиції мають містити інформацію про суб’єкта їх подання (ПІБ, назву установи/підприємства/організації, посаду, контактні дані), а також бути об’єктивні, обґрунтовані і змістовні, викладати суть проблематики та пропозиції щодо загальної концепції створення громадського простору щодо влаштування паркових зон на території міста, у разі потреби містити посилання на відповідні нормативно-правові акти.

Також запрошуємо до співпраці благодійників та меценатів, які можуть зробити свій вклад у розвиток міста.

 

Закликаємо усіх інціативних мешканців нашого міста долучитися до обговорення та вносити свої ідеї та пропозиції, адже наше місто повинне стати для нас найкращим і найзатишнішим!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь