Свалявська міська рада

Закарпатської області

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення під час розгляду питання зміни назви (перейменування) вулиць та провулків міста Свалява Мукачівського району Закарпатської області

Дата: 24.05.2022 11:28
Кількість переглядів: 1198

Фото без опису

  1. Організатор громадського обговорення: відділ містобудування та архітектури Свалявської міської ради.
  2. Об’єкт права власності, якому пропонується присвоїти назву (найменування):
 

Існуюча назва

Нова назва

Обґрунтування

вул.

Борканюка

Станковича

Євген Станкович (нар. 19 вересня 1942, Свалява, Закарпатська область) український композитор, заслужений діяч мистецтв УРСР (1980), народний артист УРСР (1986), Герой України (2008)

вул.

Вайди

Вайди

Степан Миколайович Вайда народився 17 січня 1922 році на Закарпатті. Під час навчання в семінарії в Мукачево він вступив до українського культурно-просвітницького товариства "Просвіта" і невдовзі опинився в лавах Організації Українських Націоналістів, здобувши посаду в мукачівському Проводі ОУН. Лютому 1942 вступає до 1-го окремого чехословацього батальйону Людвіка Свободи, який формувався в місті Бузулук Оренбурзької області Російської РФСР. В 1945 році Степан Вайда вже був командиром танкової роти, а потім і цілого батальйону. 6 квітня 1945 року в бою на Дукельському перевалі Вайда загинув.

вул.

Визволення

Незалежності

проголошення незалежності України — шлях, що пройшов український народ від Декларації про державний суверенітет до проголошення незалежності держави, що отримала офіційну назву — Україна

вул.

Гагаріна

Каденюка

Леонід Костянтинович Каденюк - український льотчик-випробувач 1-го класу, генерал-майор авіації, перший і єдиний астронавт незалежної України

вул.

Грибоєдова

Ступки

Богдан Сильвестрович Ступка (27 серпня 1941, смт Куликів, Львівська область, Українська РСР — 22 липня 2012, Київ, Україна) — український актор театру і кіно, лауреат Шевченківської премії (1993, за головну роль у виставі «Тев'є-Тевель», за Шолом-Алейхемом), Народний артист УРСР (1980), Народний артист СРСР (1991), Герой України (2011).

вул.

Донського

Об'їзна

фактичне призначення вулиці, з'єднання міста з автошлях М 06, Київ — Чоп

вул.

Достоєвського

Миру

міжнародний день миру 21 вересня. Мир - головна цінність для будь-якої людини.

провул.

Достоєвського

Коцюбинського

(17 вересня 1864, Вінниця — 25 квітня 1913, Чернігів) — український письменник, громадський діяч, голова «Просвіти» в Чернігові.

вул.

Ломоносова

Героїв Свалявщини

на честь всіх захисниць та захисників України - Героїв російсько-української війни з Свалявщини

вул.

Єсеніна

Костенко

Ліна Василівна Костенко — українська письменниця, поетеса-шістдесятниця. Лауреатка Шевченківської премії, Премії Антоновичів. У радянські часи брала активну участь у дисидентському русі, за що була надовго виключена з літературного процесу.

вул.

З.Космодем'янської

Підгірянки

Стара назва вулиці. Марійка Підгірянка — відома  українська поетеса та освітянка

вул.

Комарова

Світанкова

нейтральна назва вулиці

вул.

Кошового

Михайлівська

дана вулиця виде до пам'ятка архітектури національного значення Церква Архістратига Михаїла 1859 р.

вул.

Матросова

Сагайдачного

Петро Конашевич-Сагайдачний — український полководець і політичний діяч, православний шляхтич гербу Побуг, гетьман реєстрового козацтва, кошовий отаман Запорізької Січі. Організатор успішних походів запорозьких козаків проти Кримського ханства, Османської імперії та Московського царства

вул.

Менделєєва

Промислова

враховуючи фактичне місце рохташування, промисловий район

вул.

Невського

Набережна

Стара назва з 2002р. вулиця розміщена на березі р.Свалявка

вул.

Павлова

Чайковського

заслужений працівник культури, заслужений лікар України, почесний громадянин Сваляви, диригент народного хору Сваляви

вул.

Першотравнева

Соборна

свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Свято встановлено в Україні - згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99

вул.

Покришкіна

Володимирська

Володимир Святославич (960/963 — 15 липня 1015) — великий князь київський (979—1015), князь новгородський (970—988). Хреститель Русі.

вул.

Пушкіна

Небесної Сотні

Пам’ятник борцям за волю та незалежність України, на розі вулиць Шевченко-Пушкіна

вул.

Серьогіна

Маріупольська

на честь Героїв які обороняють місто Маріуполь

вул.

Толстого

Хвасти

о.Михаїл Хвасти - почесний громадян м.Свалява, МГКЄ будівничому храму та пароху парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Свалява в рр..1990-2016

вул.

Тургенєва

Довженка

Олександра Довженка - український радянський письменник, кінорежисер, кінодраматург, художник, класик світового кінематографа.

вул.

Чехова

Латорична

вулиця розміщена на березі р.Латориця

  1. Пропозиції та обґрунтування щодо присвоєння назви (найменування) об’єкта права власності: у зв’язку із військовою агресією Російської Федерації проти України, Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».
  2. Суб’єкт, що вносить пропозицію щодо присвоєння назви (найменувань) об’єктам права власності: містобудування та архітектури Свалявської міської ради відповідно до заяви гр.Жиги І.В.
  3. Строк проведення заходів з громадського обговорення: громадське обговорення у формі електронної консультації проводиться з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення на протязі двох місяців.
  4. Поштова адреса та адреса електронної пошти, строк і форма для подання пропозицій (зауважень): обґрунтовані пропозиції (зауваження) подаються на адресу електронної пошти: city@svalyavska-gromada.gov.ua на протязі двох місяців з дня оприлюднення інформації.

Обґрунтовані пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає; юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження; анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

  1. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: м. Свалява, пл. Головна, 1, city@svalyavska-gromada.gov.ua. контактний телефон: +380504963835.
  2. Прізвище та ім’я особи, що проводить заходи громадського обговорення: Чубаров Максим - провідний спеціаліст відділу містобудування та архітектури Свалявської міської ради.

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: до 24 липня 2022 року, на офіційному сайті Свалявської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь