Свалявська міська рада

Закарпатської області

Нове ім’я в історії важкої атлетики Свалявщини

Дата: 16.03.2021 16:06
Кількість переглядів: 941

Фото без опису       

Нове ім’я в історії важкої атлетики Свалявщини

 

Світле ім’я, яке говорить саме за себе, – Світлана. Юна і тендітна дівчинка принесла в історію важкої атлетики на Свалявщині справжнє світло. Світлана Товт – перша серед дівчат у нашому регіоні за всю історію важкої атлетики виконала норматив майстра спорту України.

 

Але все по порядку. Ця 16-річна дівчинка народилася в м. Свалява, навчалася в Свалявській ЗОШ I-III ступенів № 3. З вересня 2019 року є вихованкою Харківського ліцею олімпійського резерву. Свій спортивний шлях розпочинала зі Свалявської ДЮСШ, де її тренували Василь Попович, Сергій Фотул та Володимир Попович. Ще зовсім маленькою вона прийшла до спортзали, де займалися кремезні хлопці. Просто прийшла подивитися, бо тренери розгледіли в ній здібності до цього виду спорту. Тренування юних богатирів Свалявської ДЮСШ захопили її ще більше.

 

Гуркіт заліза спочатку для неї був незвичний. Вона мовчки придивлялася, і її не покидала думка, що стане чемпіонкою. Відчула, що любов до важкої атлетики просто б’є «вулканом» в її жилах. Вперше стала на поміст, взяла в руки штангу – і з тих пір вони стали одним цілим. Сотні тренувань, синці, мозолисті руки, тисячі капель поту. Але терпіння, воля, сила і колосальна робота як спортсменки, так і тренерів привели до сьогоднішнього результату.

 

Відтак, 3 березня 2021 року на Кубку України в м. Луцьк наша важкоатлета, яка представляла Свалявську ДЮСШ, ввійшла до десятки найкращих спортсменок у ваговій категорії до 55 кг. І найголовніше – виконала норматив майстра спорту України (сума двоборства – 132 кг).

 

Зараз юна спортсменка готується до чемпіонату України у містах Чернігів та Павлоград серед кадетів, де представлятиме Свалявську ДЮСШ.

Бажаємо Світлані високих спортивних досягнень, міцного здоров’я, не здаватися, твердо йти до своєї мети. Вболіваємо за неї і пишаємося.

 

Займайтесь спортом і будьте здорові!

 

Вікторія Титинець,

заступник директора ДЮСШ

Свалявської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь