Свалявська міська рада

Закарпатської області

Нарада керівників закладів культури, спорту та позашкільної освіти

Дата: 26.03.2021 15:02
Кількість переглядів: 1200

Фото без опису

Нарада керівників закладів культури, спорту та позашкільної освіти

 

   Минулого тижня відділ освіти, молоді, спорту та культури Свалявської міської ради на чолі з в.о. начальника відділу Едітою Василівною Грабар провів нараду за круглим столом з керівниками закладів культури, спорту та позашкільної освіти. На порядок денний було винесено кілька питань: план заходів, присвячених святкуванню Великодня на території Свалявської ТГ; благодійні акції, які проводитимуться під час та напередодні Великодніх свят; план культурних заходів до кінця 2020-2021 навчального року.

 

   У нараді, проведеній в адмінбудинку, взяли участь: Ярчич Жанна Йосипівна, директор Свалявського будинку школярів, Головнич Олександр Михайлович, директор Свалявської ДЮСШ, Грабар Юрій Йосипович, директор Свалявської школи мистецтв, Попович Володимир Васильович, голова методичного об’єднання вчителів фізкультури закладів загальної середньої освіти Свалявської міської ради, Дербаль Світлана Юріївна, провідний методист Свалявського будинку культури з клубними установами, Бітлянин Марія Юріївна, директор Свалявської публічної бібліотеки з філіями, Дорош Віталій Карлович, голова правління Районної спілки художників «Арт-Свалява», викладач образотворчого мистецтва Свалявської школи мистецтв, Дорош-Майор Ванда Степанівна, завідувач відділу та викладач образотворчого мистецтва в Свалявській школі мистецтв, член Районної спілки художників «Арт-Свалява».

 

  Нараду розпочала Едіта Василівна, зазначивши: «Ми зібралися напередодні Великодніх свят, щоб обговорити проведення заходів, присвячених святкуванню Великодня на території Свалявської територіальної громади, зокрема розробити план заходів напередодні Великодня та у післявеликодній, тобто Світлий тиждень.

 

  Великдень – це найбільше і найсвітліше християнське свято. Вже традиційно Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами, допомагаючи ближньому і збагачуючись духовно. Тому важливим питанням для нас, крім проведення власне святкових заходів, є різноманітні благодійні акції, наприклад, допомога людям похилого віку (підготувати для них пасхальні набори), фінансова допомого для обдарованих дітей тощо. Якщо дозволять зібрані кошти, то зможемо зробити свій вклад у вирішення питання громади щодо зниження рівня безвідповідальності жителів громади, що спричиняє безпритульність тварин.

 

     Великодні свята – це ще й унікальна можливість долучитися до народних традицій та обрядів, познайомитися із творчістю мешканців нашого регіону, зокрема учнів ЗЗСО та вихованців позашкільних установ. Саме тому для всіх бажаючих ми повинні розробити заходи, присвячені святкуванню Великодня на території Свалявської ТГ. До кінця березня чекаю від вас цікаві пропозиції, а в квітні ми проведемо підготовчу роботу. Наше завдання на сьогодні – скласти орієнтовний план роботи та розподілити обов’язки між відділами під час святкування Великодня».

 

    Віталій Дорош, викладач образотворчого мистецтва Свалявської школи мистецтв, запропонував, що вихованці їхнього школи можуть організувати у Будинку культури виставку-продаж дитячих картин, кошти від якої будуть спрямовані на зазначені цілі. Аукціон можна організувати так, щоб картини демонструвалися на великому екрані із зазначеними на них прізвищами  учнів та вчителів. На цей захід варто запросити підприємців та владу Свалявської міської ради. Крім того, у Свалявській публічній бібліотеці пропоную провести презентацію дитячої книги «Баламутикам», автор книги Анатолій Молнар, ілюстрації до книги підготував Віталій Дорош.

 

   Жанна Ярчич, директор Будинку школярів, зазначила, що напередодні Великодня ми щоразу по-новому відкриваємо для себе писанку. Для когось вона є неодмінним атрибутом святкового кошика, для інших – витвір мистецтва та справжній символ, здатний змінювати майбутнє. Саме тому заклад традиційно візьме активну участь у всіх акціях, присвячених святкуванню Великодня і покаже нові зразки великодніх атрибутів. Зокрема вона запропонувала провести майстер-клас із оформлення писанок 29 квітня 2021 року. Учителі Будинку школярів працюватимуть із усіма бажаючими над створенням власної писанки за різними техніками. Також зазначила, що виставки, акції у перші числа травня доцільно проводити на свіжому повітрі, перед Свалявським будинком культури.

 

   Марія Бітлянин, директор Свалявської публічної бібліотеки з філіями, запропонувала висвітлювати всю інформацію на сайті, описувати продукцію, запропоновану для продажу. А Олександр Головнич, директор Свалявської ДЮСШ, повідомив, що у святкові дні проводитиме різноманітні спортивні змагання, зокрема баскетбольний турнір у Свалявському ЗЗСО №2.

 

     Насамкінець Едіта Василівна оголосила такий попередній робочий план:

29.04.2021р. – майстер-клас із виготовлення писанки (відповідальні: Свалявський будинок школярів та Свалявський будинок культури).

04.05.2021р. – концерт духового оркестру, який організовує Свалявська школа мистецтв.

05.05.2021р. – аукціон картин та концертна програма (план розробляють Свалявський будинок культури, Свалявська публічна бібліотека та Свалявська школа мистецтв).

06.05.2021р. – святковий концерт, дитяча програма з віршами та піснями, яку організує Свалявський будинок школярів та Свалявська школа мистецтв.

06.05.2021р. – презентація книги «Баламутикам» у Свалявській публічній бібліотеці за участі учнів шкіл (відповідальні: Дорош В.К, Бітлянин М.Ю., Молнар А.)

06.05.2021р. – баскетбольний турнір у Свалявському ЗЗСО №2 (відповідальні: Головнич О.М, Лемак О.І.).

Крім того, до кінця 2020-2021 навчального року було запропоновано ще низку заходів:

09.05.2021р. – День матері.

13.05.2021р. – Концерт Свалявської школи мистецтв Свалявської міської ради для учнів початкової школи закладів загальної середньої освіти Свалявської міської ради (о14.00.год у приміщенні Свалявського будинку культури).

16.05.2021р. – звітний концерт Свалявської школи мистецтв Свалявської міської ради для жителів Свалявської територіальної громади (у приміщенні великого залу Свалявського будинку культури).

31.05.2021р. – Бал випускника Свалявської територіальної громади.

01.06.2021р. – День захисту дитини.

27.06.2021р. – День Конституції України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь