Свалявська міська рада

Закарпатської області

Поліцейський офіцер Свалявської громади розповів про особливості своєї роботи

Дата: 09.04.2021 15:40
Кількість переглядів: 3619

Знайомтеся, поліцейський офіцер Свалявської територіальної громади – Федір Варга.

Поки що працює сам, але з часом у нашій громаді працюватимуть ще кілька поліцейських.

Федір Варга приступив до виконання своїх службових обов’язків 10 березня цього року. До призначення на посаду 7 років працював дільничним офіцером поліції у Сваляві. Зізнається: за цей час пересвідчився, що професію обрав правильно, бо, як би складно не було, щоденна напружена робота поліцейського ніколи не викликала розчарування. За словами Федора Варги, саме тому, коли він дізнався про набір поліцейських на проєкт «Поліцейський офіцер громади», то не вагаючись, подав анкету для участі в цьому проєкті, пройшов два етапи відбору, два з половиною місяці навчався в Харківському національному університеті внутрішніх справ на спеціальному підготовчому курсі, після чого отримав відповідне свідоцтво.

Федір Варга вже здійснював патрулювання території громади у складі мобільної групи, яка виявляла несанкціоновані сміттєзвалища, а також спільні рейди з соціальними працівниками та представниками служби у справах дітей, тобто відразу активно включився в роботу, яку проводить міська рада для підвищення рівня безпеки мешканців Свалявської ТГ. Поліцейський офіцер Свалявської територіальної громади каже, що, як і для інших його колег, головне – орієнтуватися на потреби місцевого населення, забезпечувати громадський спокій, бути завжди поруч. Навідуватися до родин, які опинилися у складних життєвих умовах, перевіряти, чи не допускають заклади торгівлі  продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв неповнолітнім особам, вести роз’яснювальну роботу в закладах освіти, застерігаючи молодь від шкідливих звичок та згубного способу життя, виявляти порушників правил благоустрою та правил паркування автотранспорту, перевіряти дотримання протиепідемічних обмежень – це тільки кілька завдань із запланованих. До обов’язків поліцейського громади також входить щоденна співпраця зі штабом із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, здійснення контролю за торгівлею у невстановлених місцях, а також перевірка неухильного дотримання правил дорожнього руху. Допомагає Федору Варзі у роботі те, що він має доступ до камер відеоспостереження, баз Національної поліції. Важливим чинником ефективної роботи є також співпраця з органами місцевого самоврядування.   

 «Поліцейський офіцер громади працює безпосередньо на території обслуговування, — пояснює Федір Варга. — На відміну від дільничних офіцерів поліції, я не їжджу регулярно територією області, щоб відпрацьовувати там на подіях, конвоювати затриманих чи брати участь у охороні громадського порядку. Моє завдання — це постійна комунікація з мешканцями Свалявської ТГ, маю спілкуватися з ними та разом із представниками відділів і служб міської ради працювати над тим, щоб громада вдосконалювалася та ставала безпечнішою. Я тут живу, я тут працюю — це гасло поліцейських офіцерів громади». 

Поліцейський офіцер Свалявської громади забезпечений службовим кабінетом в адмінбудинку на площі Головній. В його розпорядженні також – службовий автомобіль, планшет, який дозволяє оперативно отримати необхідну для роботи інформацію. Федір Варга каже, що, окрім своїх звичайних повноважень, хоче також сприяти тому, аби мешканці громади дбали про довкілля, припинили спалювати сухостій і влаштовувати стихійні сміттєзвалища. Та найчастіше йому як поліцейському громади протягом першого місяця роботи доводилося мати справу з сусідськими та сімейними непорозуміннями. «Важливо зрозуміти, в чому причина напружених стосунків в родині чи між сусідами. – каже Федір Варга, – І запропонувати сторонам конфлікту вихід із глухого кута, в який люди себе заганяють, коли проявляють непоступливість, висловлюють надмірні претензії один до одного тощо». Федір Варга каже, що найбільш затято «борються» між собою сусіди під час земельних суперечок, коли кожен відстоює свою правоту. У таких випадках поліцейському офіцеру громади часто доводиться застосовувати навички з арсеналу психолога. Але й штрафи за певні види адмінпорушень  поліцейський громади може накладати. «Для того, щоб громада почувалася в безпеці, ті, хто порушує закони, мають бути притягнуті до відповідальності», – резюмує Федір Варга. І щодня працює над тим, аби запобігти правопорушенням, виявити тих, хто їх вчиняє.

            Відділ загальної та організаційної роботи


Коментарі:

Юрій Сокач
2021-04-11 11:37:19

Порядний офіцер, спокійна людина.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь