Свалявська міська рада

Закарпатської області

15 квітня – Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури

Дата: 15.04.2021 13:02
Кількість переглядів: 1878

          Фото без опису

15 квітня – Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури

 

Щороку 15 квітня відзначають одразу два свята – Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури. Вони нерозривно пов’язані між собою, адже культурна спадщина – це фізична пам’ять нації, її сукупний образ, історичний доказ її існування.

Дату для святкування Всесвітнього дня мистецтва обрали невипадково: саме 15 квітня народився відомий італійський художник і винахідник Леонардо да Вінчі. А ось свято Міжнародного дня культури завдячує своїм існуванням міжнародному договору «Про охорону художніх та наукових установ та історичних пам’яток», ухваленому у 1935 році. Цей договір також відомий як Пакт Рериха. Головне завдання свята – нагадати людству про справжні цінності, які необхідно берегти й поважати. Це перший в історії міжнародний договір про захист культурної спадщини, який встановив пріоритет захисту культурних цінностей перед військовою необхідністю.

Власне, культура і мистецтво – найбільші скарби кожної держави, які вирізняють її народ з-поміж інших. Тож, нехай вони й надалі зміцнюють і гуртують нашу громаду для утвердження заможної і духовно багатої України. А цей день відгукнеться гордістю за рідне слово, рідну пісню, рідну культуру!

Із нагоди цього свята бажаємо усім працівникам культури Свалявської ТГ творчого ентузіазму, незгасного прагнення радувати та дивувати людей оригінальними ідеями на ниві культури. Нехай втілюються у життя ваші мрії і сподівання, тішить людей ваше мистецтво, а гармонія і краса, яку ви творите, наповнюють наші серця в ім’я миру, злагоди і любові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь