Свалявська міська рада

Закарпатської області

Проведення І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у закладах загальної середньої освіти Свалявської міської ради у 2021 році

Дата: 11.05.2021 13:14
Кількість переглядів: 1168

              Фото без опису

 

Проведення І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у закладах загальної середньої освіти Свалявської міської ради у 2021 році

 

         На виконання наказів Міністерства освіти і науки України від 11.09.2020 №1132 «Про проведення у 202/2021 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)» та департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації від 13.04.2021 №10 «Про проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)», рішення виконавчого комітету Свалявської міської ради Закарпатської області від 21.04.2021 №98 «Про проведення І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у закладах загальної середньої освіти Свалявської міської ради у 2021 році», з метою активізації процесу формування та закріплення навичок активного громадянства у молоді відділом освіти, молоді, спорту та культури Свалявської міської ради було проведено І етап гри «Сокіл» («Джура») для закладів загальної середньої освіти Свалявської міської ради (6-7 травня). Участь у конкурсах відповідно до Положення про гру «Сокіл» («Джура») взяло 8 закладів освіти (Свалявські ЗЗСО №1, №2, №3 та №4 з поглибленим вивченням окремих предметів; Свалявська гімназія №1, Стройненська та Росошанська гімназії), представлені роями старшої вікової групи (15-17 років) та роями середньої вікової групи (11-14 років). Змагання проходили відповідно до затвердженої програми гри «Сокіл» («Джура») та було визначено переможців у різних конкурсах:

  1. Конкурс «Наповнення книги «Звитяг» – звіт-презентація добрих справ рою (переміг рій «Бистрянські соколята» Свалявської гімназії №1).
  2. Конкурс «Ватра» – представлення команди (переміг рій «Стріла» Свалявського ЗЗСО №3).
  3. Конкурс «Впоряд» – демонстрація засобів, побудованих за принципом військового підпорядкування, що координують поведінку окремих осіб чи відділів для здійснення спільних завдань, підпорядкування провіднику в межах визначених команд (переміг рій «Стріла» Свалявського ЗЗСО №3).
  4. Конкурс «Відун» – демонстрування знань з історії України та козацтва (переміг рій «Яструб» Свалявського ЗЗСО №4 з поглибленим вивченням окремих предметів).
  5. Конкурс «Підтягування на перекладені» (переміг рій «Яструб» Свалявського ЗЗСО №4 з поглибленим вивченням окремих предметів).
  6. Конкурс «Віджимання» (переміг рій «Яструб» Свалявського ЗЗСО №4 з поглибленим вивченням окремих предметів).
  7. Конкурс «Пластун» – демонстрація знань з географії, орієнтування на місцевості (переміг рій «Отамани» Свалявського ЗЗСО №2).

 

У результаті наполегливої боротьби роїв комісією у складі:

 

Грабар Е.В. – голова оргкомітету, головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту та культури.

Ярчич Ж.Й. (Свалявський будинок школярів), Головнич О.М. (Свалявська ДЮСШ) – заступники голови оргкомітету, керівники позашкільних установ.

Гуйван В.В. (заступник директора з виховної роботи Дусинського ЗЗСО), Свалявчук Т.М. (вчитель географії Свалявського ЗЗСО №1), Попович В.В. (голова методичного об’єднання вчителів фізкультури та Захисту України ЗЗСО Свалявської міської ради), Островка І.В. (вчитель історії Свалявського ЗЗСО №4 з поглибленим вивченням окремих предметів) – члени оргкомітету.

 

Було визначено переможців у загальнокомандному заліку:

 

І місце – рій «Яструби» Свалявського ЗЗСО № 4 з поглибленим вивченням окремих предметів.

ІІ місце – рій «Побратими» Свалявського ЗЗСО №1.

ІІІ місце – рій «Отамани» Свалявського ЗЗСО №2.

 

Нагороди переможцям вручали: Е.В. Грабар, головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту та культури Свалявської міської ради, та О.О. Морозько, перший віце-президент Всеукраїнської академії культурної спадщини Українського козацтва, генерал козацтва (генерал армії), маршал Козацько-лицарської Гвардії. Едіта Василівна подякувала всім учасникам та відповідальним у закладах освіти за проведення гри «Сокіл» («Джура»), а також членам журі за підготовку роїв та плідну роботу.

Також Олександр Морозько вручив витяг із наказу про присвоєння звання полковника Козацько-лицарської Гвардії АКС УК Едіті Василівні Грабар та нагородив почесною грамотою «За заслуги перед Українським козацтвом».

На завершення всіх учасників гри «Сокіл» («Джура») пригостили піцою, фруктами та соками, які юним козакам презентували депутати Свалявської міської ради Павло Ганінець та Володимир Жованик. Мінеральні води для учасників змагань забезпечив Володимир Суботовський, депутат обласної ради.

Варто зазначити, що у 2021 році гра пройшла на належному рівні, всі учасники упродовж змагань були переповнені позитивними емоціями, на площадці панував командний дух, а також залишилися задоволеними результатами оцінювання членами оргкомітету.

Бажаємо рою «Яструби» Свалявського закладу загальної середньої освіти № 4 з поглибленим вивченням окремих предметів, який представлятиме Свалявську територіальну громаду на обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), мужності, успіхів та перемог.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь