Свалявська міська рада

Закарпатської області

Міська рада просить жителів громади, за можливості, замінити вінки і квіти із пластику, які приносять на кладовища, на живі квіти

Дата: 23.10.2021 09:21
Кількість переглядів: 2722

Фото без опису

Традиційно у жовтні мешканці Свалявської ТГ, як і в цілому на Закарпатті, готуються до листопадових поминальних днів. У місті та селах жителі приходять на кладовища, аби прибрати могили рідних. Частина з них приносить пластикові вінки і квіти. При цьому майже всі запалюють лампадки. Таким чином, зростає ризик виникнення пожеж. Саме стара ритуальна атрибутика з пластику найчастіше стає причиною займання сміття на цвинтарях. До того ж утилізація пластикового непотребу з кладовищ призводить до забруднення навколишнього середовища.

З огляду на це міська рада просить жителів громади, за можливості, замінити штучні вінки і квіти, які зазвичай приносять на цвинтарі, на живі квіти.

Варто нагадати: ситуацію з утилізацією штучної ритуальної атрибутики на території територіальної громади було обговорено на засіданні виконавчого комітету міської ради та за результатом розгляду було прийнято рішення з цього питання. Зокрема, рішенням виконавчого комітету від 31 серпня рекомендовано мешканцям та гостям Свалявської територіальної громади не використовувати штучні пластикові квіти, інші ритуальні товари, виготовлені з пластику, на кладовищах та інших місцях поховання на території громади.   


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь