Свалявська міська рада

Закарпатської області

Інформуємо щодо вартості харчування у закладах освіти Свалявської міської ради.

Дата: 21.01.2022 15:49
Кількість переглядів: 922

Інформуємо щодо вартості харчування у закладах освіти Свалявської міської ради.

З 1 січня у навчальних закладах всієї країни впроваджені нові норми. Школи та садочки перейшли на нове меню, яке містить більше корисних продуктів. Також, згідно Постанови Кабінету Міністрів, усі органи місцевого самоврядування повинні переглядати вартість харчування щороку, щоб воно відповідало стандартам і дітки отримували смачну і здорову їжу. 

На вісімнадцятій сесії Свалявської міської ради депутатами було затверджено рішення встановити нову вартість харчування для дітей:

- в закладах загальної середньої освіти Свалявської міської ради в розмірі 30 гривень на одну дитину;

- в закладах дошкільної освіти Свалявської міської ради в розмірі 40 гривень на одну дитину;

- у Свалявському закладі дошкільної освіти №5 (нічна група, чотириразове харчування) у розмірі 45 гривень на одну дитину.

При цьому в дитячих садочках батьки оплачують 50% від вказаної суми. Також 50% від вартості платитимуть сім’ї, які мають трьох і більше дітей. 

Безкоштовно у школах будуть харчуватися:

- діти, позбавлені батьківського піклування;

-  діти-сироти;

- діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

- діти з інвалідністю;

- учні з особливими освітніми потребами;

- учні, батьки яких беруть або брали участь у антитерористичній операції на Сході України, та дітей із сімей вимушених переселенців із тимчасово окупованих територій та ЧАЕС.

Збільшення вартості харчування зумовлене тим, що ціни на продукти за рік зросли. Можна залишити вартість такою ж, як і минулого року, але тоді ми не зможемо забезпечити дітям нормальну їжу, адже економити на продуктах для дітей не маємо права. При встановлені нових цін ми прорахували усі найбільш вигідні варіанти, щоб не надто перевантажити сімейні бюджети батьків. І попри те, що у деяких громадах вартість харчування становить 50 гривень, а то й більше, то нам вдалося встановити ціну, лише на 10 грн більшу за минулорічну. 

Стосовно ж домислів, поширених деякими активістами, щодо того, що, ніби-то, гроші підуть «в кишеню» місцевих посадовців, то дозволю нагадати, що у працівників міської ради теж є діти та внуки, які відвідують дитсадочки та навчаються у школах. І працівники міської ради теж оплачують харчування, як і всі інші мешканці громади. Тому, напевно, нелогічно було б «обкрадати» самих себе…

На жаль, ми не можемо вплинути на ріст продуктів харчування у країні, але й економити на здоров’ї наших діток теж не повинні. 

Сподіваємось на ваше розуміння!
З повагою, в. о. Свалявського міського голови
Мирослава Скрипинець


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь