Свалявська міська рада

Закарпатської області

Свалява.ВІДРОДЖЕННЯ: Перший громадський простір «Парк імені Івана Франка»

Дата: 29.01.2022 17:03
Кількість переглядів: 1680

Фото без опису

Як ми вже повідомляли,  за ініціативи в.о. Свалявського міського голови Мирослави Скрипинець розпочалась робота по відродженню та повному оновленню міста. І першим важливим кроком у цьому напрямку є  створення загальної концепції паркових зон на території м. Свалява.

Тому запропонованим проектом передбачається проведення благоустрою шести паркових зон.

 

Головний принцип реконструкції територій, які закладений в цих всіх шести проектах – створення насамперед безпечного і зручного середовища, вільного простору, де можна відпочити та гарно провести час.

Фото без опису

Перший громадський простір «Парк імені Івана Франка»

Вже зараз у літню пору в парку полюбляють збиратися місцеві жителі, аби відпочити на лавочках, побавити дітей та просто посидіти в тиші. Наш парк – це чудове місце, однак, не секрет, що його потрібно довести до ладу.

В рамках запропонованого проекту ми хочемо поєднати кілька напрямків: осучаснити територію і зберегти природню зелену зону.

Кожен, хто прийде у парк, знайде свій куточок: дітлахам – зона для ігор, людям літнього віку – місце для зустрічей та приємних бесід, мамам і татам – ділянка, де вони зможуть спокійно наглядати за дітками і спілкуватись між собою, а підліткам – зона, де вони зможуть слухати музику, робити селфі та спілкуватись із однолітками.

Також у парку необхідна зона, де можна було б проводити заходи формату OpenAir (під відкритим небом). Така локація, з облаштованими посадковими місцями та сценою, дасть можливість проводити різноманітні виставки, масові заходи та фестивалі, як це практикують у інших громадах, на зразок Фестивалю вина, Фестивалю кизликів, тощо. Адже гастротуризм сьогодні – один із найпопулярніших нампрямків відпочинку, а на Свалявщині є чимало виробників, які мають чим здивувати гостей.  

До слова, для місцевих майстрів та підприємців будуть встановлені спеціальні будиночки, де вони зможуть представляти свою продукцію для туристів та гостей міста.

У парку також має бути громадська вбиральня, велопарковка, гарні доріжки та освітлення.

І не варто забувати про нашу «родзинку» – фонтан, який теж потрібно реконструювати і оновити. Чому б не зробити так, аби у вечірню пору він грав різними барвами і тішив дітей та дорослих, якщо знайдуться спонсори та меценати?

По території парку необхідно налаштувати зони з безкоштовним wi-fi та місця для зарядки гаджетів, як це вже давно впроваджують в багатьох містах. Тоді влітку в парку можна буде навіть працювати, а це важливо, адже чимало туристів, що приїжджають до нас на відпочинок, працюють онлайн. Тому вони зможуть присісти в парку і в гарній атмосфері вирішувати свої робочі справи.

І не забули ми про безпеку: по всій території парку будуть встановлені відеокамери, які фіксуватимуть все, що відбувається на території. Це дасть можливість стежити за порядком та гарантувати максимально комфортний і безпечний відпочинок.

І не варто забувати, що парк має бути не лише комфортним та цікавим, а й красивим. Тому ми плануємо навести лад із зеленими насадженнями, обрізати старі гілки на деревах, наповнити територію гарними клумбами, тощо.

Для реалізації такого проекту особливу увагу слід приділити плануванню парку на самому початку, щоб прорахувати де, як та які малі архітектурні форми будуть розташовані у майбутньому, адже паркова зона буде поповнюватись новими об'єктами щороку.

Нам важливо почути, що б хотіли бачити у парку мешканці Сваляви. Тому нагадуємо, що триває громадське обговорення проектузбір даних пропозицій (ідей, зауважень) щодо створення загальної концепції паркових зон на території м. Свалява, в період з 28.01.2022 по 28.02.2022 р.р. (пропозиції просимо надсилати на e-mailarch.svalyava@ukr.net).

 

Пропозиції мають містити інформацію про суб’єкта їх подання (ПІБ, назву установи/підприємства/організації, посаду, контактні дані), а також бути об’єктивні, обґрунтовані і змістовні, викладати суть проблематики та пропозиції щодо загальної концепції створення громадського простору щодо влаштування паркових зон на території міста, у разі потреби містити посилання на відповідні нормативно-правові акти.

Також запрошуємо до співпраці благодійників та меценатів, які можуть зробити свій вклад у розвиток міста.

 

Закликаємо усіх інціативних мешканців нашого міста долучитися до обговорення та вносити свої ідеї та пропозиції, адже наше місто повинне стати для нас найкращим і найзатишнішим!

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь