Свалявська міська рада

Закарпатської області

Свалява.ВІДРОДЖЕННЯ: Четвертий громадський простір «Сквер по вулиці Шевченка»

Дата: 02.02.2022 21:19
Кількість переглядів: 1982

Як ми вже повідомляли,  за ініціативи в.о. Свалявського міського голови Мирослави Скрипинець розпочалась робота по відродженню та повному оновленню міста. І першим важливим кроком у цьому напрямку є  створення загальної концепції паркових зон на території м. Свалява.

 Запропонованим проектом передбачається проведення благоустрою паркових зон.

 Головний принцип реконструкції територій, які закладений в цих всіх шести проектах – створення насамперед безпечного і зручного середовища, вільного простору, де можна відпочити та гарно провести час.

Четвертий громадський простір «Сквер по вулиці Шевченка»

Ця локація займатиме територію по вулиці Шевченка біля дитячої бібліотеки. І це буде чи не найбільш креативна та творча зона, адже ми плануємо зробити там осередок мистецтва та культури.

На Свалявщині проживає чимало талановитих митців. Поети, театрали, пісняри, композитори, художники – всі ці люди формують культуру нашого краю. І ми хочемо, аби про них знали по всій Україні. Саме тому четвертий громадський простір буде призначений для розвитку культури.

Це має бути куточок, де збиратимуться митці, будуть організовуватись творчі вечори, міні-виставки та перформанси, читацькі вечори. Ми хочемо запрошувати багатьох відомих митців, які зможуть спілкуватися з свалявчанами і гостями міста під відкритим небом, ділитися досвідом та розповідати свої мотиваційні історії.

Цей куточок ми наповнимо красивим озелененням, зручними зонами для комунікацій, творами мистецтва. Саме тут буде розташований Мистецький HUB – «майданчик зустрічей» для творчих однодумців, такий собі центр соціальних ініціатив та креативу, місце народження нових ідей, реалізації неформального навчання, майстер-класів, бізнес-проектів тощо – всього, що могло б змінити життя міста на краще та підвищити соціальну активність.

Нам важливо почути, що б хотіли бачити у парку мешканці Сваляви. Тому нагадуємо, що триває громадське обговорення проекту, збір даних пропозицій (ідей, зауважень) щодо створення загальної концепції паркових зон на території м. Свалява, в період з 28.01.2022 по 28.02.2022 р.р. (пропозиції просимо надсилати на e-mail: arch.svalyava@ukr.net).

 Пропозиції мають містити інформацію про суб’єкта їх подання (ПІБ, назву установи/підприємства/організації, посаду, контактні дані), а також бути об’єктивні, обґрунтовані і змістовні, викладати суть проблематики та пропозиції щодо загальної концепції створення громадського простору щодо влаштування паркових зон на території міста, у разі потреби містити посилання на відповідні нормативно-правові акти.

Також запрошуємо до співпраці благодійників та меценатів, які можуть зробити свій вклад у розвиток міста.

Закликаємо усіх ініціативних мешканців нашого міста долучитися до обговорення та вносити свої ідеї та пропозиції!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь