Свалявська міська рада

Закарпатської області

До відома податкових агентів, які надають послуги з розміщення внутрішньо переміщених осіб на території Свалявської територіальної громади

Дата: 08.04.2022 15:39
Кількість переглядів: 356

Фото без опису

До відома податкових агентів,

які надають послуги з розміщення внутрішньо переміщених осіб

на території Свалявської територіальної громади

 

Враховуючи значну кількість внутрішньо переміщених осіб, що прибули в Свалявську територіальну громаду внаслідок збройної агресії Російської Федерації та розміщені в готелях, мотелях, гуртожитках для приїжджих, хостелах, будинках відпочинку, пансіонати та інших закладах готельного типу, житлових будинках, прибудовах до житлових будинків, квартирах, котеджах, кімнатах, садових будинках, дачних будинках, будь-яких інших об’єктах, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі) інформуємо про наступне.

Туристичний збір - це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. 

Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію Свалявської територіальної громади, на якій діє рішення міської ради 13 липня 2021 року №304 „Про встановлення розміру ставки туристичного збору на території Свалявської міської ради”, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 статті 268 Податкового Кодексу України.

Разом з цим, відповідно до п. 268.2.2. статті 268 Податкового Кодексу визначено перелік осіб, які не можуть бути платниками туристичного збору. Зокрема це стосується внутрішньо переміщених осіб, які взяті на облік відповідно до Закону України ,,Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”, які тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 цієї статті, а інформація про адресу таких місць зазначена в довідці про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи як адреса фактичного місця їх проживання/перебування.

Враховуючи зазначене, наполягаємо на неухильному дотриманні вимог Податкового Кодексу України та просимо податкових агентів, які надають послуги з розміщення внутрішньо переміщених осіб на території Свалявської територіальної громади, не нараховувати та, відповідно, не сплачувати туристичний збір із розміщення внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації та взяті на облік у Центрі надання адміністративних послуг Свалявської міської ради та інших уповноважених на це органах виконавчої влади.

 

 

Свалявська міська рада

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь