Свалявська міська рада

Закарпатської області

До уваги власників нерухомого майна, що розташоване на землях комунальної власності!

Дата: 30.06.2022 11:11
Кількість переглядів: 1323

Фото без опису

До уваги власників нерухомого майна,

що розташоване на землях комунальної власності!

 

Інформуємо, що Свалявською міською радою згідно з рішенням тринадцятої сесії  VIII скликання від 11.11.2021 року №517 «Про проведення суцільної інвентаризації комунального майна та обліку кількості земель на території Свалявської міської ради»  вживаються заходи щодо приведення у відповідність до земельного законодавства   стану використання земельних ділянок, проведення обліку кількості та цільового призначення земель на території громади. Разом із цим здійснюються заходи щодо перевірки наявності правовстановлюючих документів на земельні ділянки, використання їх за цільовим призначенням, дотримання землевласниками та землекористувачами  вимог у частині сплати земельного податку та орендної плати у передбачений законом спосіб.

Звертаємо вашу увагу, що відповідно до вимог ст. 120 Земельного кодексу України  набувач (власник) об’єкта нерухомого майна, яке розміщене на земельній ділянці  комунальної власності (що не перебуває у користуванні), зобов’язаний протягом 30 днів із дня державної реєстрації права власності на такий об’єкт звернутися до  органу місцевого самоврядування з клопотанням щодо оформлення прав на земельну  ділянку у відповідності до вимог чинного законодавства.

Наголошуємо, що відповідно до ст. 206 Земельного кодексу України використання землі в Україні є платним. Об'єктом плати за землю є земельна ділянка.

Тому звертаємося до всіх суб’єктів господарювання, які використовують земельні  ділянки без правовстановлюючих документів, здійснити в найкоротші терміни заходи для оформлення прав користування на земельні ділянки, на яких розміщені об’єкти нерухомого майна, що перебувають у власності.

У разі ігнорування фізичними та юридичними особами заходів із оформлення  документів, які посвідчують право користування земельними ділянками, що передбачає належну сплату за їх використання, Свалявською міською радою, будуть вживатися заходи у передбачений законом спосіб із відшкодування збитків, нанесених Свалявській міській раді за час користування земельними ділянками без  належним чином оформленого права на них.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь