Свалявська міська рада

Закарпатської області

СВЯТКУЙТЕ ПОМІРКОВАНО

Дата: 10.04.2023 14:42
Кількість переглядів: 162

 

 

СВЯТКУЙТЕ ПОМІРКОВАНО

 

Мукачівське районне управління головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області рекомендує, щоб свята залишили після себе лише приємні спогади, необхідно дотримуватись простих, але важливих порад:

- не купляйте харчові продукти з рук у приватних осіб, оминайте місця стихійної торгівлі, купуйте харчові продукти лише у стаціонарних закладах торгівлі або на ринках;

- уважно вивчайте маркування, перевірте терміни придатності до споживання, за найменших сумнівів щодо безпечності – не купляйте;

- не купляйте м’ясні, рибні, кондитерські вироби, консервовані продукти, виготовлені в домашніх умовах;

- купуючи продукти на ринках, вимагати у продавця експертний висновок лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, що засвідчує безпечність продукції;

-дотримуйтесь температурного режиму при зберіганні продуктів (зазначені на упаковці), особливо тих, що швидко псуються;

- уникайте сусідства сирих продуктів та готових страв в холодильнику;

- дотримуйтесь технологій приготування страв, особливо щодо термічної обробки м’ясних, рибних кулінарних виробів тощо;

- гарячою водою та миючими засобами для посуду вимивайте робочий стіл на кухні, розробні дошки та кухонний інвентар, зокрема ті предмети, на яких розробляли сире м’ясо, використовуйте окремий інвентар для обробки сировини та готових страв;

- перед приготуванням або споживанням їжі не забувайте вимити руки, після розробки сирого м’яса, птиці, риби та використання яєць не забувайте вимити руки;

- не готуйте страви, особливо швидкопсувні, «із запасом»,якщо страва готувалася заздалегідь, її слід перед вживанням перекип’ятити або просмажити, а не розігріти;

- зберігайте салати без заправки, особливо ті, які передбачають використання майонезу, заправляйте безпосередньо перед вживанням;

- пам'ятайте, що кондитерські вироби з масляним кремом зберігаються при температурі 2-6°С не більше 36 годин, із заварним кремом — не більше 6 годин;

- готові страви необхідно вживати свіжими, зберігати не більше 2 годин (особливо салати) при температурі +2°С - +6°С;

- не використовувати для виготовлення страв яйця домашньої водоплавної птиці;

- курячі яйця перед використанням слід обов’язково мити, молоко перед споживанням – кип’ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;

- свіжі фрукти, овочі та зелень необхідно ретельно промивати проточною водою;

- не вживайте продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх безпечності;

- не переїдайте, не вживайте надмірної кількості алкоголю та гострих закусок.

- не готуйте багато страв, якщо немає можливості забезпечити належне зберігання продуктів харчування під час відключень електроенергії.

У випадку виявлення ознак харчового отруєння слід негайно звернутись до найближчої лікувальної установи або викликати швидку допомогу. Не займайтесь самолікуванням, воно небезпечне!

 

Аби не зашкодити Вашому здоров’ю, будьте виваженими та поміркованими, сідаючи за святковий стіл. Бережіть своє здоров’я і здоров’я близьких!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь