Свалявська міська рада

Закарпатської області

Про проєкти БУР

Дата: 15.05.2023 16:40
Кількість переглядів: 372

 

Волонтерська діяльність стала важливою складовою суспільного розвитку, основою розбудови громадянського суспільства, а участь у ній молоді є надзвичайно важливою. В Україні волонтерський рух завжди був популярним серед різних суспільних верств, особливо в молодіжному середовищі. Міністерство молоді та спорту України відповідно до покладених на нього завдань сприяє розвитку волонтерської діяльності у сферах молодіжної політики, фізичної культури і спорту та утвердження української національної та громадянської ідентичності. Надійним партнером Мінмолодьспорту у напрямі залучення молоді до волонтерської діяльності упродовж останніх шести років є Громадська організація «Будуємо Україну Разом».

У спільному партнерстві Мінмолодьспорту, ГО «Будуємо Україну Разом» (далі – БУР), структурних підрозділів з питань молоді та спорту обласних державних адміністрацій та Всеукраїнського молодіжного центру у різних регіонах України проведено близько 20-ти всеукраїнських молодіжних волонтерських таборів «Будуємо Україну разом», учасниками яких за цей період стали близько 4 тис. молодих осіб. На період війни ГО «Будуємо Україну разом» адаптувалася до змін в країні та змінила акцент своєї діяльності. Наразі БУР спільно з партнерами зосереджує свою роботу на облаштуванні просторів тривалого перебування для внутрішньо переміщених осіб у західних та центральних регіонах України шляхом залучення молоді до проведення волонтерських таборів. Інформуємо, що цьогоріч стартував сезон БУР – відбудови країни 2023, в рамках якого ГО «Будуємо Україну разом» пропонує нові можливості для розвитку громад, а саме:

 БУРчик – локальна акція взаємодопомоги та добросусідства, спрямована долучити молодь громади до позитивних змін. Волонтерські будівельні акції 2 (БУРчики) включають у себе відновлення зруйнованої інфраструктури, облаштовування укриття, ремонт домівки людей, які постраждали від війни, та створення молодіжних просторів в громаді.

Реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/Y5B5Vab.

 БУР-табір у громаді – унікальний інструмент заохочення молоді до розвитку країни та створення спільноти відповідальних громадян через волонтерство та неформальну освіту. Завдяки співпраці можливо спільно з БУР організувати табір у своїй громаді та реалізувати омріяний проєкт: відремонтувати молодіжний центр, відновити постраждалі від війни об’єкти житлової чи соціальної інфраструктури, облаштувати вуличними меблями місце відпочинку для місцевої молоді або зробити затишний прихисток для людей, які втратили свій дім.

Реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/w5B54tD.

Довгострокове волонтерство – це комплексний проєкт, спрямований на взаємний розвиток волонтерів та волонтерок і громад. Пара відібраних довгострокових волонтерів на постійній основі впродовж трьох місяців проживає в одній із громад і проводить освітні та культурні заходи для взаємодії з місцевою молоддю. Завдяки співпраці можливо перезапустити молодіжний напрям у громаді: створити молодіжну раду, стимулювати молодь активно долучатися до життя громади.

Реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/z5NYOl7.

За додатковою інформацією звертайтеся на пошту: admin@bur.org.ua. Більше про БУР можна дізнатися на офіційному сайті за посиланням: https://www.bur.org.ua/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь