Свалявська міська рада

Закарпатської області

Про запобігання домашньому насильству!

Дата: 15.11.2023 16:17
Кількість переглядів: 125

Фото без опису1 листопада 2022 року в Україні набула чинності Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, більш відома як Стамбульська конвенція.

 

Стамбульська конвенція посилить правовий захист постраждалих і забезпечить їм доступ до правосуддя, дасть змогу захистити українських громадян, які постраждали від насильства не лише в Україні, а й за кордоном.

 

Конвенція закріплює принцип невідворотності кримінального покарання за різні форми проявів насильства (не лише фізичного, а й психологічного, сексуального та економічного), закликаючи не допускати виправдання таких злочинів звичаями, традиціями або стереотипними ролями жінок та чоловіків.

 

Україна застосовуватиме Конвенцію відповідно до цінностей, принципів та норм, визначених Конституцією України, зокрема, щодо захисту прав людини та основних свобод, рівності прав та можливостей жінок і чоловіків, формування відповідального материнства та батьківства, підтримки сім’ї та охорони дитинства.

 

Конвенція стосується переважно жінок, оскільки є форми насильства, від яких потерпають лише жінки (примусові аборти, каліцтво жіночих статевих органів) або з якими жінки стикаються частіше за чоловіків (зґвалтування, переслідування, сексуальні домагання, примусові шлюби, примусова стерилізація). Проте і чоловіки потерпають від домашнього насильства, їх також примушують до шлюбів, вони теж є жертвами зґвалтувань тощо.

 

Якщо Ви постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі чи стали його свідком, звертайтесь до поліції за телефоном 102.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь