Свалявська міська рада

Закарпатської області

Повідомлення про намір здійснити зміну тарифу на послугу з управління побутовими відходами (відновлення, видалення) на території Свалявської міської ради

Дата: 26.03.2024 13:24
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

Повідомлення

про намір здійснити зміну тарифу на послугу з управління  побутовими відходами (відновлення, видалення) на території Свалявської міської ради

 

Обґрунтування причин зміни тарифу

Відповідно до «Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 р. № 130, Комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства» Свалявської міської ради повідомляє про намір зміни тарифу на послугу з управління побутовими відходами (відновлення, видалення). Тариф розраховано згідно Постанови КМУ від 26.09.2023 р. № 1031 «Про затвердження порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів».

 

Мета зміни тарифу

Метою зміни тарифу є  приведення їх до економічно- обґрунтованого рівня.

Діючий на даний час тариф з управління побутовими відходами (відновлення та видалення) затверджений рішенням виконавчого комітету  Свалявської міської ради від 24 грудня 2019 року № 143 «Про встановлення тарифів на послуги КП ВУКГ з поводження з побутовими відходами».

Розмір діючого тарифу на захоронення побутових відходів (84,49 грн /1 м3 з ПДВ) покриває 50,8% від собівартості планово-економічного тарифу (120,48 грн. за 1м3, з ПДВ).

За термін дії тарифів відбулися зміни вартості всіх статей витрат, а саме:

  • відповідно до закону України «Про державний бюджет України на 2024 рік» мінімальна заробітна плата зросла на 83,7% проти заробітної плати, що закладена в діючому тарифі;
  • енергоносії зросли на 95%;
  • паливо-мастильні матеріали зросли на 99,8%, відповідно зросли інші складові  витрат.

На сьогодні, діючі тарифи на послуги з управління побутовими відходами (відновлення, видалення)  не відшкодовують фактичні витрати. 

Загальний розмір планованого тарифу

Загальний розмір планового тарифу на послугу з управління побутовими відходами (відновлення, видалення) складає 120,48 грн. за 1куб.м, з ПДВ (посилання)

 

Прийом зауважень та пропозицій

Зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб щодо зміни тарифу на послугу з управління побутовими відходами (відновлення, видалення) приймаються в письмовій формі протягом 7-ми календарних днів з дня опублікування оголошення на офіційному сайті Свалявської міської ради: https://svalyavska-gromada.gov.ua.

Адреса, за якими приймаються зауваження та пропозиції:

89300, Закарпатська область, м. Свалява, вул. Хвасти, 31а, тел. +380-66-447-57-73.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.