Свалявська міська рада

Закарпатської області

Повідомлення про намір встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення

Дата: 26.03.2024 14:08
Кількість переглядів: 127

Фото без опису

 

Повідомлення про намір  встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення

На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 №130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», Комунальне підприємство водопостачання та водовідведення Свалявської міської ради інформує про намір здійснити підняття  тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, які плануються ввести в дію в 2024 році.

Розрахунок тарифів здійснено відповідно до діючого порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» зі змінами та доповненнями.

Метою зміни тарифів в КП «Водопостачання та водовідведення» Свалявської міської ради є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня.

Діючі на цей час тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення затверджені рішенням  Свалявської районної ради № 376 від 27.12.2018р.

Розмір діючого тарифу на водопостачання (13,54грн/1м3 з ПДВ) покриває 45,92 % від планово-економічного тарифу (29,48грн/1м3), а також розмір діючого тарифу на  водовідведення (17,73грн/1м3 з ПДВ) покриває  43,01 % від планово-економічного тарифу (41,22 грн/1м3).

Дана ситуація така, що фактичні витрати, яке несе підприємство вже давно не перекиваються діючим тарифом. Тому повстає необхідність перегляду діючого і воно зумовлено тим, що вартість складових з кожним роком зростає, основними з яких є: електроенергія, заробітна плата, паливо-мастильні матеріали, матеріали та сировина для очистки води та знезараження  стоків.  

Вартість електроенергії, яка закладена в чинному тарифі складає 2,8686 грн./кВт з ПДВ, вартість в плановому тарифі-8,4626 грн./кВт з ПДВ. Індекс зміни ціни 8,4626/2,8686=2,95. Вартість на паливо-мастильні матеріали в чинному тарифі 27,40 грн/л з ПДВ, в плановому -54 грн./л з ПДВ. Індекс зміни ціни 54/27,40=1,97. Знезараження - в чинному тарифі 70 грн/кг з ПДВ, в плановому – 130 грн./кг з ПДВ. Індекс зміни ціни 130/70=1,86. Відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2024 рік» зросте мінімальна заробітна плата до 8000 грн. та прожитковий мінімум для працездатних осіб - 3028 грн. Мінімальна тарифна ставка на підприємстві розраховується відповідно до Галузевої угоди та розміру прожиткового мінімуму, а саме в чинному тарифі середня мінімальна тарифна ставка складає 2460,40 грн, в плановому 6056,00 грн. Індекс зміни 6056/2460,4=2,46. Відповідно витрати на відрахування на соціальні заходи зростуть пропорційно до зростанню витрат на оплату праці.

Підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для соціально незахищених та малозабезпечених верств населення  буде компенсовано через пільги та субсидії які, згідно законодавства України, може безперешкодно оформити кожна родина.

У зв’язку з цим, КП «Водопостачання та водовідведення» Свалявської міської ради здійснило розрахунки економічно обґрунтованих витрат на централізоване водопостачання та водовідведення.

Зауваження та пропозиції щодо нових тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для потреб споживачів від фізичних та юридичних осіб приймаються у письмовому вигляді протягом 10 календарних днів з дня опублікування даного повідомлення за адресами: м. Свалява, вул. Набережна, 28; ел. адреса: vodsvl@gmail.com (КП «Водопостачання та водовідведення» Свалявської міської ради);    м. Свалява, площа Головна, 1 (Свалявська міська рада).

Для реєстрації зауважень (пропозицій) просимо зазначати прізвище, ім’я та по батькові особи (для юридичних осіб-повне найменування), що їх подала, та її контактні дані для здійснення зворотного зв’язку.

Повідомлення про намір встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення

Порівняння витрат на послугу по водопостачанню в діючому тарифі та в плановому

Порівняння витрат на послугу по водовідведенню в діючому тарифі та в плановому


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.