Свалявська міська рада

Закарпатської області

Відбулося засідання комісії з питань бюджету громадських ініціатив Свалявської міської територіальної громади

Дата: 24.07.2024 16:19
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

17 липня 2024 року у Свалявській міській раді відбулося засідання комісії з питань бюджету громадських ініціатив Свалявської міської територіальної громади.

У Свалявській міській територіальній громаді вперше запроваджено конкурс «Бюджет громадських ініціатив». З точки зору органу місцевого самоврядування – це частина бюджету, з якої обов’язково фінансуються проєкти та пропозиції, подані безпосередньо громадянами, це є своєрідним містком спільної співпраці влади і жителів громади.

Орган місцевого самоврядування не визначає проєкти-переможці конкурсу, це робить громада шляхом голосування. Проєкти-переможці реалізуються органом місцевого самоврядування у встановлений законодавством спосіб.

21 грудня 2023 року рішенням сесії Свалявської міської ради №1507 було затверджено Положення «Про бюджет громадських ініціатив» Свалявської міської територіальної громади. Відповідно до чинного законодавства орган місцевого самоврядування, тобто Свалявська міська рада, не визначає проєкти-переможці конкурсу, це робить громада шляхом голосування.

Найактивнішими мешканцями громади було подано два проєкти, з них:

великий - «Облаштування спортивно-ігрового майданчика на території Дусинського стадіону», вартість якого становить 398 950,00 грн.;

малий - «Облаштування сучасного спортивного простору для дітей дошкільного віку», вартість якого становить 86234,65 грн.

Проєкти отримали позитивні висновки профільного структурного підрозділу відділу освіти, молоді, спорту та культури Свалявської міської ради.

За результатами обговорення комісія вирішила допустити до голосування обидва проєкти.

Голосування за проєкти громадського бюджету Свалявської  міської територіальної громади, які відібрано Комісією до голосування, здійснюватиметься через електронну систему «Громадський бюджет» - онлайн-платформу «Єдина платформа електронної демократії» (платформа e-DEM) та у паперовому вигляді шляхом заповнення бланка голосування (додаток 4 до Положення) у Центрі надання адміністративних послуг Свалявської міської ради (кабінет №111) із 12.08.2024 року по 10.09.2024 року.       

Проєкти - переможці підлягають фінансуванню за рахунок коштів бюджету Свалявської міської територіальної громади та реалізації у наступному бюджетному році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.